skip to Main Content
070 - 22 11 715 06 - 245 375 41

Veel gestelde vragen over een nieuwe knie

U heeft onlangs een nieuwe knie gekregen. De informatie vanuit de kliniek is duidelijk en goed geweest. Toch heeft u nog een aantal vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer

Na maanden nog pijn met een knie prothese

Het is nu ongeveer 5 á 6  maanden geleden dat u een nieuwe knie heeft gekregen. De controles bij de orthopeed zijn geweest en er zijn ook foto’s gemaakt. U heeft bij de controles aangegeven dat u nog steeds veel pijn heeft in de knie. Wel andere pijn, maar nog wel pijn.. De orthopeed is tevreden. De foto’s zien er goed uit en de prothese zit er goed in. Hij is blij en tevreden. 

Lees meer

10 tips wat u kunt doen voordat u een nieuwe knie krijgt

Opeens is het zo ver. U heeft de beslissing gemaakt dat u voor een nieuwe knie gaat. Of eigenlijk een prothese, want een nieuw knie krijgt u natuurlijk niet echt. Het gaat echt niet meer. De loopafstanden worden steeds korter en steeds pijnlijker. Ook in de nacht verstoort de knie de nachtrust. U heeft niet alleen beperkingen in het sporten, tegenwoordig ook in het algeheel dagelijks leven worden steeds moeilijker, zoals simpel even de trap op lopen of lang in de keuken staan bij het koken. 

Lees meer

Wanneer weet ik of ik een versleten knie heb?

Ik ben nog geen 60 jaar en de laatste tijd krijg ik steeds vaker last van mijn knieën. Ik durf het niet tegen mijn partner te zeggen, laat staan tegen mijn vrienden. Wat is er toch met mijn knieën. Ik voel me helemaal niet oud, maar is mijn lijf toch al aan slijtage onderhevig? Ik wil er niet aan denken. De gedachte me maakt me oud en verdrietig. Misschien dat ik eerst even naar een fysiotherapeut ga. Even wat oefeningen doen. Dan gaat het vast wel over. En als ik eigenlijk bekijk wat ik allemaal nog kan, lukt alles nog wel. Dus ik zing het nog wel even uit. Die pijn neem ik wel even voor lief. Tot ik het echt niet meer uithoudt. 

Lees meer

Wel of geen nieuwe knie?

Elke dag sta je er mee op. Al een paar jaar achter elkaar. Die verschrikkelijke pijn in je knie. Je voelt het met name als je van zit naar staan gaat en daarna gaat lopen. Dus net uit je bed komt of even lang hebt gezeten. Je kan je daardoor een bejaarde voelen, terwijl de rest nog goed functioneert. Wat moet je hier toch mee. Je weet en voelt dat het niet goed is en eigenlijk wil je het woord ‘artrose’ of ‘versleten knie’ niet horen. Dat hoort toch thuis bij ‘oude mensen”, en zo oud ben je nog niet.

Lees meer

Mijn zoektocht voor een nieuwe knie

Op een dag sta je op en heb je opeens last van je knie. Je denkt even heel hard na of je de dag ervoor iets raars hebt gedaan of misschien teveel, maar dat is niet het geval. Je laat het even voorbij gaan. Je denkt… het gaat wel over. Maar de dagen en weken verstrijken en de pijn blijft maar terugkomen. Sterker nog, het wordt alleen maar erger. En dan begint je wereld in het medische circuit. 

Lees meer

Wel of niet mijn enkel intapen of een brace

Af en toe gebeurt het dat je opeens door je enkel bent gegaan. Je hebt je verstapt bij dat ene stoeprandje. Of tijdens een wedstrijd lande je op de voet van iemand anders. Soms gebeurt het omdat je bent gevallen. Het is in ieder geval altijd onvoorspelbaar.

Lees meer

Help een dikke enkel

We zaten er met z’n allen klaar voor. De laatste basketbalwedstrijd van het seizoen. Mijn zoon en zijn team konden kampioen worden. En wij als ouders waren uiteraard hun grootste en enthousiaste fans. Sterker nog ik denk dat wij als ouders nog zenuwachtiger waren dan de kinderen. Een thuiswedstrijd, hoe mooier kon je het krijgen.

Lees meer

Een jumpersknie zonder dat je hebt gesprongen

“Au”, zegt Marleen opeens. Ze staat naast me bij de winkel waar we net een nieuwe broek voor haar hebben gekocht. Ik kijk haar verbaast aan. “ik heb sinds een paar dagen af en toe last van mijn knie, ik snap er niets van.

Lees meer

Altijd weer die rug

Ze komt bij me binnen. Gebukt en wallen onder haar ogen. Ze heeft de afgelopen week geen oog dicht gedaan van de pijn, vertelt ze me. Met tranen in haar ogen vertelt ze me verder dat ze er niets van snapt. Nog nooit heeft ze last gehad van haar rug.

Lees meer