skip to Main Content

Een klacht die wij veel voorbij zien komen zijn rugklachten. Acuut of al tijden last van chronische rugklachten? Een verkeerde houding, stress, verkeerde beweging of juist teveel zitten zorgen voor deze rugklachten. We hebben een speciaal rugprogramma opgesteld om de basis van de rug goed te leren trainen zodat de klachten verminderen en zelf kunnen verdwijnen. Actieve oefentherapie zorgt ervoor dat het een positief blijvend effect heeft op rugklachten.

Rugklachten

Wat houdt dit rugprogramma in? Het is een 5 wekelijks programma waarbij 2x per week getraind wordt. Deze training is gericht op houding en bewegen. Samen versterken we de controle, de beweeglijkheid en de stabiliteit van de rug. Daarbij leert u wat goede houdingen en bewegingen zijn. U leert waar u op moet letten bij bepaalde bewegingen en we zorgen dat oefeningen onderdeel worden van uw dagelijkse leven.

Het rugprogramma kan in een groep uitgevoerd worden, maar ook individueel. Het voordeel van een groep is dat dit vaak motiverend werkt en dat u merkt dat u er niet alleen voor staat. Maar een persoonlijke aanpak kan ook zeker effectief zijn. De keus is aan u!

We starten met een intake, na de intake starten we gelijk met het programma en we sluiten af met een evaluatie. Hierin bespreken we de resultaten en krijgt u oefeningen mee voor thuis om ervoor te zorgen dat de rugklachten wegblijven.

Meer weten over het rugprogramma. Neem dan contact met ons op.