Skip to content

U ziet het wel eens op tv: atleten met een kleurige tape op hun lichaam. Maar wat is dit voor een tape, en waar wordt het eigenlijk voor gebruikt?

Medical taping of Cure tape

CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Medical-Taping

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied van CureTape of medical taping is erg breed. Behandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook bloeduitstortingen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn of menstruatiepijn, behoort tot de mogelijkheden.

De tape kan na het aanbrengen ongeveer 3-4 dagen blijven zitten. U kunt er prima mee douchen, als u het daarna voorzichtig droogt. Het kan zijn dat u de tape niet eens voelt zitten, de tape een beetje warm aan voelt of dat de tape juist een fijne ondersteuning geeft.

Indien u bekend bent met een allergie voor pleisters kunnen we deze behandeltechniek helaas niet toepassen